Η Κατερίνα Κυρμιζή & Νίκος Γρηγοριάδης στο “μικρό live #3” την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στο Μουσικό Κουτί

Η Κατερίνα Κυρμιζή & Νίκος Γρηγοριάδης στο “μικρό live #3” την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στο Μουσικό Κουτί

Η Κατερίνα Κυρμιζή και ο Νίκος Γρηγοριάδης ξεδιπλώνουν και μοιράζονται άλλη μια φορά το μουσικό τους σύμπαν την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στο Μουσικό Κουτί!

Ερμηνευτές, συνθέτες, στιχουργοί, παραγωγοί, ευφάνταστοι μουσικοί και οι δυο, μόνιμοι συνεργάτες στην εικοσάχρονη δισκογραφική τους διαδρομή, με χαμηλόφωνη αισθητική παρά την αξιόλογη μουσική τους πορεία, η Κατερίνα Κυρμιζή κι ο Νίκος Γρηγοριάδης έχουν προσφέρει εξαιρετικά άλμπουμ που διακρίθηκαν και καλόγουστα τραγούδια όπως : “Νυχτερινό”, “Αν δε μ’ αγαπάς”, “Στην πίσω τσέπη του Blue Jean” , “Είμαι καλά”, “Αλφάδι”, “H Παραμυθένια”, “Το Κοράλλι” , “Γυμνή από αγάπη”.

Η Κυρμιζή κι ο Γρηγοριάδης έχουν διασκευάσει για 2 κιθάρες τα τραγούδια τους, τραγούδια παραδοσιακά και τραγούδια των Cohen, Cash, Feist, Amos, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Σαββόπουλου, συμπυκνώνοντας σε μια απέριττη εκδοχή την μοναδικότητα τους. Σε έναν συμφυρμό οικείου και ανοίκειου με υψηλό καλλιτεχνικό αντίκρισμα το set list περιλαμβάνει τραγούδια που ερμηνεύονται από a capella, μέχρι με προ-ηχογραφημένο ηχητικό υλικό, οι κιθάρες γίνονται κρουστά και το κοινό συμμετέχει ενεργά στην εξέλιξη του προγράμματος χωρίς τη βία ενός εξωτερικού σκοπού να εξαναγκάζει και να κατευθύνει. Η δε φωνή της Κυρμιζή, “αντίδοτο ονείρου στην πλήξη και στην ανία ” όπως παλιότερα έχουν χαρακτηρίσει, αποδίδει εξαιρετικά το απαιτητικό ρεπερτόριο.

Το “μικρό live #3” της Κυρμιζή, που πρόσφατα κυκλοφόρησε σε digital single το εξωτικό “Της καρδιάς μου οι κάκτοι”, και του Γρηγοριάδη, είναι μια ηχητική αποκάλυψη και οι ίδιοι το κρυφό χαρτί της εναλλακτικής σκηνής ελαφρού τραγουδιού που δημιούργησαν οι πρωτοπόροι Γιάννης Πετρίδης και Κώστας Ζουγρής στη δισκογραφική Virgin, στα τέλη των 90ς, με κύριο χαρακτηριστικό το ότι καταλύει τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην ποπ, ροκ και έντεχνη σκηνή.

ώρα έναρξης : 22:30
διεύθυνση : Δεκελέων 32, Γκάζι

Διαβάστηκε 424 φορές

 MUSICMAG | ONLINE ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Μουσικά Νέα: DJ News, Rock, Έντεχνα, Ρεμπέτικα, Λαϊκά, Hip Hop, Ethnic... Συνεντεύξεις, Προτάσεις, Παρουσιάσεις, Διαγωνισμοί, Συγκροτήματα, Καλλιτέχνες, Μουσικές Σκηνές, Συναυλίες, Αφιερώματα, Videoclip...