Οι Fates Warning στο Fuzz Live Music Club Οι Fates Warning στο Fuzz Live Music Club

Οι Fates Warning στο Fuzz Live Music Club

Σάββατο 27 Ιανουαρίου, Fuzz Live Music Club, Αθήνα

Οι δύο συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του νέου σκέλους της ευρωπαϊκής περιοδείας των Fates Warning για το εκπληκτικό “Theories of Flight” οι οποίες και θα ηχογραφηθούν με σκοπό να συμπεριληφθούν στην επόμενη live κυκλοφορία της μπάντας.

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι λατρεμένοι progressive metallers θα ηχογραφήσουν ζωντανή τους εμφάνιση στη χώρα μας, μιας και το 2005 είχαν κυκλοφορήσει το dvd ‘Alive In Athens’.

Στις συναυλίες το set θα έχει διάρκεια το λιγότερο δύο ώρες, ενώ θα παίξουν και τραγούδια που έχουν πολύ καιρό να ακουστούν στις συναυλίες τους

Για την επερχομένη περιοδεία οι Fates Warning θα έχουν μαζί τους μία ομάδα επιλεγμένων συνεργατών οι οποίοι και θα εγγυηθούν την καλύτερη ηχητική απόδοση προκειμένου η ηχογράφηση να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή πιστότητα.

Ο αρχηγός της μπάντας, Jim Matheos, δήλωσε για την επερχόμενη περιοδεία: «Έχουν περάσει 20 χρόνια από το τελευταίο μας live album, το “Still Life”. Είναι καιρός για ένα νέο. Τον Ιανουάριο θα ηχογραφήσουμε μια σειρά συναυλιών σε κάποιες απ’ τις αγαπημένες μας ευρωπαϊκές πόλεις. Οι καλύτερες στιγμές από αυτές θα γίνουν το επόμενο live album μας που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα το τελικό setlist όμως προγραμματίζουμε να παίξουμε για περίπου δύο ώρες και θα προσπαθήσουμε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα κοινά τραγούδια με το “Still Life” γίνεται. Ελπίζουμε να σας δούμε όλους εκεί.»

Οι Fates Warning δημιουργήθηκαν από τον ελληνικής καταγωγής κιθαρίστα Jim Matheos στο Connecticut των ΗΠΑ, στις αρχές τις δεκαετίας του '80, και από τον πρώτο τους δίσκο ("Night On Broken", 1984) και μετά, παρουσίασαν τεράστια άλματα εξέλιξης οδηγώντας τη μουσική τους σε νέους κάθε φορά δρόμους και αποτέλεσαν συγκρότημα-πρότυπο στο progressive heavy metal.

Οι δίσκοι που ακολούθησαν, "The Spectre Within" (1985) και "Awaken the Guardian" (1987), είναι αριστουργήματα αυτού που αποκαλείται U.S. metal και από την έλευση του τραγουδιστή Ray Alder και την κυκλοφορία του "No Exit", αποθεώθηκαν ως ένα από τα πλέον ευρηματικά και πρωτότυπα metal σχήματα όλων των εποχών. Το σερί των αριστουργημάτων συνεχίζεται με το "Perfect Symmetry" (1989), το λατρεμένο "Parallels" (1991) και το "Inside Out" (1994). To 1997 κυκλοφορεί ο πιο πειραματικός, ατμοσφαιρικός και για πολλούς καλύτερος δίσκος τους, το "A Pleasant Shade Of Gray" για να τον διαδεχτούν τα αριστουργήματα, τα "Disconnected" (2000) , "FWX" (2004), “Darkness in a Different Light” (2013) και το “Theories of Flight”(2016) το οποίο και έτυχε θερμότατης υποδοχής και χαιρετίστηκε από τους φίλους του συγκροτήματος ως μία από τις καλύτερες δουλειές τους μέχρι σήμερα.

Τις συναυλίες θα ανοίξουν οι Ιταλοί Methodica.

 

Διαβάστηκε 918 φορές

 MUSICMAG | ONLINE ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Μουσικά Νέα: DJ News, Rock, Έντεχνα, Ρεμπέτικα, Λαϊκά, Hip Hop, Ethnic... Συνεντεύξεις, Προτάσεις, Παρουσιάσεις, Διαγωνισμοί, Συγκροτήματα, Καλλιτέχνες, Μουσικές Σκηνές, Συναυλίες, Αφιερώματα, Videoclip...